onsdag 13. oktober 2010

Knakande godt hverdagsbrød - 2 stk

Siden alt hjemmebakt brød går unna på 2 dager, baker jeg opptil 3 ganger i uka. Noen gang med hell og noen gang med.......... Alt avhengiger av den kjærlighet som legges ned i arbeidet. Eller kanskje ingridiensene og en god kjøkkenmaskin. Her er en oppskrift som ga suksess i dag:

500 g sammalt grovmalt rug
500 g siktet hvetemel eller 300 gr s. hvetemel og ellers
solsikkefrø, linfrø, havregryn og annet godt.
Maks 1 - 1,2 kg tørre ingridienser
1 pk våggjær
2 ts salt
2 ts matolje
2 ts sirup (om du har)
8 dl væske ( vann, vann/ melk - lett eller kulturmel)


Blandes godt og eltes i minst 5 min i maskin. Fordeles likt i 2 former a 2 liter.
Heves i ca 45 min
Stekes i ca 45 - 60 min

Kan spises lunkne med hvit geitost og en kopp te ! Nam

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar